Verdensmesterskap i snøscooter

Snøscootere er veldig populære verden rundt, derfor arrangeres årlige internasjonale mesterskap. Slik finner man nemlig frem til de aller beste, aller mest erfarne snøscootereierne. Vi er ganske heldige her i Norge, siden man alltid kan finne et snødekt landskap å praktisere på.

Samtidig avholdes de fleste VM i snowcross rett over svenskegrensa, siden Sverige er det landet i verden der sporten er mest utviklet og løypene er nyanserte og store nok til å ønske alle mulige førere velkommen. Det er også svenskene som regelmessig stikker av med seieren i VM – i år tok de hele pallen, med Marcus Ogemar-Hellgren på toppen. Beste nordmann i Älvsbyn var Kristoffer Holm på sin velfortjente 11. plass.

Snøscooter-VM i regi av FIM siden 1904

Verdensmesterskapet i snøscooter arrangeres av FIM, Federation Internationale de Motocyclisme, verdens største forbund av motorsykkelorganisasjoner. FIM ble stiftet allerede i 1904, når interessen for doninger på to hjul (eller to ski) begynte å stige. Nå har VM i snowcross blitt en stor, årlig begivenhet.

Fritidsbruk av snøscooter

Regjeringen her i Norge har endelig åpnet for bredere bruk av snøscootere, derfor kan vi se frem til bedre resultater fra den norske troppen i årene som kommer. For å være med på verdensmesterskapet for snøscootere, må du melde deg inn i en lokal klubb og bevise at du er blant de raskeste nordmennene på to ski (med motor). Derfra er veien kort til internasjonal popularitet og berømmelse.