Utflukter på snøscooter i Norge

Snøscootere har vært å finne i Norge helt siden deres oppstandelse, derfor har industrien rukket å utvikle seg til store høyder gjennom årrekkene. Turistene begynte å strømme på fra 90-tallet og utover, dermed kom ordet snøscootersafari på banen. Nå om dagen har man en rekke utflukter på snøscooter i Norge, spesielt da i Finnmark og Troms.

Populære utflukter med nordlys, samisk kultur og flott natur

Den mest populære utflukten på snøscooter finner sted like etter vinteren, når muligheten for å se nordlys er størst. Nordlysfotografer strømmer til Tamokdalen, der mangelen på kunstig belysning gjør nordlysene spesielt skinnende og fargerike. Overnatting i samisk lavvo og middag bestående av reinsdyrkjøtt er obligatorisk for alle som tar turen. På grensa til Russland, i idylliske Langfjorden, er det populært med Kongekrabbesafari på snøscooter. Her setter man ut på snøkledde omgivelser og får trekke opp teiner fylt med kongekrabber, som deretter kokes og spises i en av lavvoene.

Svalbard byr på unike muligheter

Tar man turen til Svalbard, må man absolutt unne seg en tur til Barentsburg på snøscooter. Barentsburg er en russisk bosetning på Svalbard, og der kan man overnatte på et typisk russisk hotell og spise typisk russisk mat før man tar turen tilbake til Longyearbyen, der alle snøscooterutflukter starter fra.

Utflukter på snøscooter i Norge er en av de mange grunnene til at hundretusener av turister strømmer til landet vårt. Ta deg en snøscootersafari, du også!