Ulike typer snøscootere

Akkurat som med alle andre typer kjøretøy, deles snøscootere opp i ulike typer som passer til ulike anledninger. Sportscootere, løypescootere, crossover/hybridscootere, løssnøscootere og arbeidsscootere er de vanlige inndelingene. Sportsscootere og løypescootere brukes i konkurransesammenheng, spesielt da i snøscootercross som det konkurreres i både her hjemme i Norge og internasjonalt (VM, EM, osv.).

Beskrivelse av ulike scootervarianter

  • Sportsscooter/løypescooter snøscootere har gjerne forsterkede rammer for enkelt å håndtere hopp og diverse ujevnheter i løypa. Dette er også de raskeste snøscooterne der ute – de kan komme opp i veldig høy fart og anbefales ikke for hobbyinteresserte.
  • Hybridscootere er den mest utbredte varianten. Det er disse man oftest finner i butikkene, og slike snøscootere passer til alle og enhver som har en interesse for sporten. Dette er en blanding av de ulike snøscooterne, og disse passer til alle mulige formål.
  • Løssnøskutere er noe smalere enn vanlige snøscootere, siden disse som regel brukes til pudderkjøring, altså kjøring på fersk snø. Smalere bredde gjør det enklere å holde snøscooteren på to ski – dermed blir den enklere å manøvrere.
  • Arbeidsscootere var veldig utbredt i Norge før i tiden, og disse brukes fortsatt av næringslivet, samt av samefolket. Dette er kraftige scootere, ofte med spesielt stor plass bak – dermed kan man frakte alt mulig over lange distanser uten å bruke vanlige landeveier.