Ta snøscooterlappen

Frem til 2006 fikk man automatisk retten til å kjøre snøscooter når man tok MC-lappen eller vanlig førerkort for personbil. Nå om dagen har staten sperret opp øynene for inntektene de har gått glipp av, og i beste tradisjon har de nå introdusert spesialiserte førerkort med navnet S-klasse.

Ulike regler som gjenspeiler erfaringsnivå

De som fikk sitt førerkort før 2006 kan fortsatt bruke dette om de skal ut på tur med en snøscooter, mens ungdommer må igjennom spesielle kurs før de kan sette i gang. De som i dag ønsker seg et førerkort med klasse S, må igjennom et obligatorisk praktisk kurs og en teoretisk prøve ved en lokal trafikkstasjon. Dette er selvfølgelig veldig bra for de som aldri har kjørt snøscooter tidligere – slik slipper du å drite deg ut når for første gang klyver opp på en slik doning. Allerede som 16-åring kan du fullføre kurset og ta S-lappen, men du får ikke kjøre kraftige snøscootere før du fyller 18.

Relativt enkelt å bli sertifisert

Det er ikke så vanskelig å ta S-lappen som mange tror. Kurset tar kun et par dager å fullføre, og det er veldig spennende å gjennomgå opplæringen. Først tar du teorien, der du må vite hvor og når du kan bruke snøscooteren. Deretter får du prøve deg i praksis, med en godkjent snøscooter og i regi av en erfaren lærer. Gjør deg klar for både pudderkjøring og mørkekjøring – sistnevnte er ganske vanskelig, men etter fullført kurs kan du bruke snøscooteren døgnet rundt om du ønsker.