Snøscooter i Sverige

Snøscootereiere vil bekrefte at Sverige er det perfekte landet for de som vil prøve ut sin nykjøpte snøscooter uten å bruke lang tid på å lese lover og regler. Sverige har nemlig veldig liberale regler for bruk av snøscooter.

Sverige har særdeles liberale regler

Generelt er det helt lovlig å bruke snøscootere i det fri, altså i villmarken. I Sverige er aldersgrensen for å kjøre scooter 16 år og man må ha førerbevis for terrengscooter. Norge opererer med samme aldersgrense og førerkort klasse S for snøscooter. Husk også på at det er strengt forbudt å kjøre i skiløyper og på vanlige veier – der kan du nemlig være en fare for vanlig trafikk.

Egne bestemmelser i regulerte områder

Når det kommer til naturreservat og nasjonalpark gjelder spesielle bestemmelser, der må du altså finne ut på forhånd om det er lov å bruke snøscooteren eller ei. Ellers er det bare å laste snøscooteren om bord på tilhengeren og ta turen over svenskegrensa. Forresten må du også være varsom på fjellene i nordlige Sverige. Mange fjell har forutbestemte løyper du kan bruke – ellers gjelder et totalforbud på grunn av fare for sikkerhet.

En populær fritidsaktivitet

Snøscootere har lenge vært en populær hobbyaktivitet i Sverige, og nå har Norge endelig begynt å følge etter. Mange nordmenn har allerede fått stor erfaring fra svenske løyper, derfor er det spesielt heftig at Norge har begynt å åpne opp.