Snøscooter i Nord-Norge

Finnmark leder landsoversikten når det kommer til eierskap av snøscooter, og det med god grunn. Finnmark er det kaldeste stedet i Norge, med vintertemperaturer som ofte dykker til 30 minusgrader. Dermed er snødekket tykt og transportmulighetene med annen type motorkjøretøy er veldig få. Snøscootere har derfor lenge vært foretrukket av nordlendingene, samtidig som samefolket har vært flittige brukere av snøscootere i årrekker.

Moderne hjelpemiddel nødvending for å bevare gammel kultur

Snøscootere har hjulpet samefolket med å bevare deres kultur uten at det skal gå på bekostning av dyrelivet. Nå brukes ikke reinsdyr til tungt arbeid lenger – snøscooteren har tatt over mesteparten av arbeidet. Misforstå oss rett, Finnmark er et paradis for de som er på utkikk etter snøscooterkjøring for fornøyelsens skyld, men det er viktig å påpeke hvor viktig snøscootere er for regionen. Finnmark kan by på en rekke spennende løyper for deg som eier en snøscooter. Det kan dog være noe problematisk å ta med seg kjøretøyet til Nord-Norge om man bør sør i landet.

Mest sett i nordlige deler av Norge

Også Nord-Troms er et ypperlig sted for snøscootereiere, med perfekt infrastruktur og mange fine steder å utforske om bord på sin kraftige doning. Nord-Norge har alltid vært sentrum for snøscootere i Norge, og nå som regjeringen har åpnet for fri kjøring vil Finnmark sikkert tiltrekke seg horder med turister.