NM i snøscooter

Snøscootere er kraftige doninger som er å finne landet rundt, men da spesielt i Finnmark og Nord-Norge generelt. Siden mennesker elsker å konkurrere, har det lenge blitt avholdt mesterskap i snøscootere her i Norge.

Konkurransegrener i NM

Norgesmesterskapet deles opp i to ulike deler – snow dragracing og snowcross. Den første handler rett og slett om de kraftigste snøscooterne. Flere deltakere stilles opp på rad, og når løpet skytes i gang må de akselerere så fort som mulig og kjøre rett frem mot mål. Førstemann til mølla vinner, enklere blir det ikke. Snøscooterne kommer her opp i utrolig stor fart, noe som gjør det spesielt spennende å følge med på for tilskuerne. Den mest kjente og utbredte konkurransen for snøscootere er dog snowcross, der ulike snøscootereksperter må manøvrere seg igjennom krevende løyper og komme til mål før motstanderne.

Årlig NM i regi av NMF

Snøscooter-NM arrangeres årlig av Norges Motorsportforbund, og for å være med må man være tilsluttet en av de godkjente klubbene, samt betale lisens for medlemskapet. Tydal Motorsykkelklubb holdt det seneste Norgesmesterskapet i snowcross, med nesten ett hundre påmeldte. Supercross er den raskeste av de ulike grenene i NM, med ProStock like bak. Sellisjøbanen tok imot mange glade tilskuere under årets NM i snøscooter, og neste år er det på´n igjen, så gjør deg klar for action allerede nå!