Marcus Hellner

Han er kanskje mest kjent som Sveriges beste langrennsløper, men også for de verbale krigene med Petter Northug de siste årene. De to konkurrentene har mer til felles enn hva man skulle tro.

Marcus Hellner er kun en halvannen måned eldre enn Petter Northug, men det er allerede lenge siden de for første gang kom i en verbal ordkrig. ‘Jeg skal knuse ham’, sa Hellner tilbake i 2006. ‘Hvem er Marcus Hellner’, svarte da en 20 år gammel Northug, som bare ristet på hodet av svensken. Marcus Hellner ser nok frem til en ny sesong i skisporet og ønsket om å slå nordmennene har nok ikke vært større enn før den kommende sesongen.

Stafettgull

Svensken tok gull både på jaktstarten og i herrenes stafett under OL i Vancouver i 2010. I stafetten på svenskenes sisteetappe gikk selvfølgelig Marcus Hellner, som til slutt knuste Norge og Petter Northug. Neste OL var i Sotsji i 2014 og her viste igjen svenskene hvor skapet skulle stå. Hellner repeterte stafettgullet og igjen slo han sin argeste konkurrent med over ett minutt. Han har bygd opp et imponerende premieskap med 3 OL-gull og et sølv. I VM har han en gullmedalje, 4 sølv og en bronse å vise til. Sesongforberedelsene er allerede godt i gang, hvor Hellner best trives i selskap med datteren sin. Men lagkamerater og trenere, det klarer han seg godt uten.

Felles lidenskap

Selv om Hellner og Northug lenge har hatt en verbal ordkrig, som også har gått på hvem som faktisk startet det hele, så har de mye til felles. Ikke bare har de samme sponsor i form av Redbull, men begge har også en lidenskap for poker. Marcus Hellner signerte i 2011 en sponsoravtale med verdens største pokerselskap PokerStars og han har siden den gang vært en del av en eksklusiv samling av kjente pokerentusiaster som en del av Team PokerStars. Laget består også av andre idrettsstjerner som Neymar og Ronaldo, begge superstjerner fra fotballbanen. Hellner startet å spille poker for moro skyld på treningsleirene, men blir i dag ansett som en meget habil spiller. Som mange andre idrettsstjerner ønsker han å være best i alt han foretar seg, og konkurranseinstinktet har mange pokerproffer fått oppleve rundt bordet i flere av verdens største pokerturneringer. Han har skjønt at for å bli best må han lære av de beste. Han spiller også online når han ikke trener eller er med datteren sin, og er å finne under navnet M.Hellner hos PokerStars.

Spennende sesong

Vi går mot nok en spennende skisesong, hvor Marcus Hellner garantert igjen kommer til å komme høyt opp på resultatlistene. Han debuterte i verdenscup sammenheng som 19-åring i en sprint hjemme i Sverige. Året etter gikk han rett inn på landslaget som tok bronse under VM i Sapporo i 2007. Siden den gang har han fått flere utmerkelser for sin innsats hjemme i Sverige, både da herrelandslaget mottok Svenska Dagbladets gullmedalje, men også da han selv mottok Kongens medalje i 2010.

Nytt hus

Denne sommeren ligger han i hardtrening, samtidig som han har flyttet inn i nytt hus med samboer og datteren sin. Familien har brukt store deler av vinteren på å bygge det flotte huset som ligger i naturskjønne omgivelser i den italienske landsbyen Livigno. Fjorårets ski-VM i Falun ble ikke helt som forventet, men det er ingen tvil om at svensken er en av favorittene til å vinne både verdenscupen og Tour de Ski denne sesongen. Noen av årets høydepunkter du kan se Hellner gå først over mål er allerede på Beitostølen i november, og på Lillehammer i den første helgen av desember. Det er alltid best å vinne på hjemmebane, men skal man tro svenskene er det også godt å vinne i Norge.