Kjøp snøscooter

Skal man kjøpe seg en snøscooter, bør man sette seg ned og tenke litt på hvilke formål man skal bruke den til. En snøscooter er et fantastisk kjøretøy som kan brukes til veldig mange ulike ting, alt fra friluftsliv og reiser til ulik næring og konkurranser. De aller fleste snøscootere brukes til lek og moro – såkalt pudderkjøring. Andre velger heller å hoppe rundt og gjøre triks i luften, men dette er forbeholdt erfarne snøscootereiere som har holdt på i noen år.

Scooter i konkurranser

Så har man konkurransekjøring, altså løyper man må klare på en viss tid. Skal du kjøpe din aller første snøscooter, er det best å starte med en enkel, billig variant. De ulike Ski-doo modellene er billige i drift og passer ypperlig til nybegynnere, men de kommer ikke opp i særlig høy fart og trenger ofte en overhaling av motor og veiv når man runder noen tusen kilometer. Lynx X-trim er en av de billige variantene som mange nybegynnere starter ut med. Den kan brukes til både pudder og hopp, samtidig som den ikke koster skjorta.

Spør noen med erfaring

Rådfør deg med eksperter på nettet før du legger pengene på bordet – nettet kryr av ulike forum der snøscootereiere gjerne vil dele sin kompetanse med deg som skal ut på din første selvstendige tur. Forresten kan du også leie i stedet for å kjøpe. Du finner gunstige priser i Longyearbyen!