Filmer om snøscootere

Det har ikke blitt produsert altfor mange filmer med snøscootere i fokus, selv om de figurerer i mange kjente storfilmer. Ikke helt overraskende er det Norge som står bak flere filmer der snøscootere har en sentral, eller i hvert fall viktig rolle i filmen.

Død snø – skrekk på scooter

Død Snø er kanskje den mest kjente av disse. Filmen som egentlig var ment å være en skrekkfilm, men til slutt ble til en parodi, tar oss med til fjellet, der en vennegjeng er omringet av snø. Frosne nazi-zombier dukker opp fra intet, og våre helter prøver å stikke av på snøscootere. Død Snø viser hvor viktig snøscootere kan være, men også hvor farlig det er å bruke disse uten erfaring.

Norsk parodi: Kill Buljo

Kill Buljo: The Movie er en annen norsk parodifilm produsert av Tommy Wirkola. «Ingen kan høre deg skrike i Kautokeino» er slagordet, og parodien på Kill Bill er latterlig og kul. Her får man se snøscootere i sine naturlige omgivelser, blant samefolket i indre Finnmark.

Blant andre actionfilmer finner man On deadly ground med Steven Seagal i hovedrollen, der han hopper rundt med en snøscooter og skyter på skurkene. Enkelte James Bond-filmer har også hatt snøscootere blant detaljene, men ingen av filmene i serien kan skryte av like mye oppmerksomhet rundt motordoningene på to ski som de vi har nevnt hittil.